t’Serclaes, een bom van bacteriën
31 mrt. 2015 - 31 mrt. 2015

t’Serclaes zou niet alleen geluk brengen, maar verschillende toeristen zouden een minder leuke verassing hebben gekregen na een bezoekje aan het standbeeld. Dat melden vier verschillende reisorganisaties.
De hygiënediensten van de stad werden gealarmeerd en hebben meteen een paar tests op het beeld uitgevoerd. De resultaten zijn angstaanjagend. Volgens dokter Xavier Blague, bacterioloog, zouden de resultaten een heel hoge concentratie aan stafylokokken, e. coli en andere streptokokken aantonen. Zijn confrater Corentin Jenris waarschuwt: Één keer op het standbeeld wrijven is genoeg om besmet te geraken en verschillende soorten griep te op te lopen.
Meerdere ambassades hebben al een bericht aan hun inwoners die naar België vertrekken of hier verblijven, gestuurd. Ze vragen het standbeeld niet meer aan te raken. Japan, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland waarschuwden hun toeristen al verschillende keren over ons land.
Zeepverdelers om epidemieën tegen te gaan
Op het kabinet van schepen Coomans de Brachène zegt men al op de hoogte te zijn van het probleem sinds een paar dagen. De stad is meteen opgetreden. Sinds vanochtend staan twee ontsmettende zeepverdelers op de hoek van de Grote Markt en de Charles Bulsstraat. De tijdelijke oplossing werd snel opgelegd: “het was onvoorstelbaar om mensen te verbieden de geluksbrenger van de stad aan te raken. Het zou hetzelfde zijn als toeristen te verbieden om muntstukjes in de Trevifontein te gooien.” klinkt het op het kabinet van Coomans de Brachène.
Wanneer de kopij in kunsthars wordt vervangen door de definitieve metalen kopij, zal het hele verhaal nog maar een slechte herinnering zijn. De ex-premier Di Rupo en huidig premier Michel hebben hun ervaringen met de stad willen delen. De aap uit Bergen en de Maca uit Waver worden allebei ingesmeerd met een laagje antibacteriële zeep. Het product is actief gedurende 32 uur en zal binnenkort ook drie keer per dag op ‘t Serclaes worden aangebracht.