EAT ! Brussels Festival @ Warandepark
07 sep. 2016 - 10 sep. 2016
Een twintigtal restaurateurs uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verzamelen zich in het Warandepark voor vier dagen die in het teken staan van de passie voor lekkere producten.
Aziatisch, Marokkaans, Italiaans, Libanees of zelfs Grieks, de Brusselse gastronomie is zoveel meer dan een Belgische friet met mosselen. Brussel is een smeltkroes van naties en heeft een sterke culinaire reputatie. Met achttien bekroonde restaurants telt de stad meer sterren dan pakweg Berlijn, Rome of Milaan.
eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX
Tijdens de vier dagen van het festival zullen meer dan 50 wijnmakers en handelaren uit de Bordeaux streek verschillende degustatiepaviljoenen uitbaten, om de bezoekers de producten van 110 000 hectare wijngaard, in alle verschillende kleuren en stijlen, te laten ontdekken.
Voor alle foodies bieden de chefs kleine degustatieporties tegen kleine prijsjes (vanaf 4€) zodat ze van meerdere keukens kunnen genieten en als het ware een reis rond de wereld kunnen maken. De gerechten worden ter plaatse bereid op de verschillende standen.