Waar eet je een goede stoofvlees in Brussel?
Pour celles et ceux qui rêvent d'un plat typiquement belge... Je dirais même plus! Pour celles et ceux qui rêvent d'une bonne carbon(n)ade flamande......
Of u het nu Karbonade of 'Stoofvlees' noemt, dit typisch Belgische gerecht bevindt zich op vele menu's in Brussel. En waar de bereiding van dit recept relatief gemakkelijk lijkt, moet u zich er niet in vergissen. Het komt vooral aan op een kundige mix van de verschillende ingrediënten; rundvlees, uien, bier, peperkoek en basterdsuiker. Wij nemen u mee naar de beste Brusselse restaurants, specialisten op het gebied van deze beroemde ragoût.
C'est Bon, c'est Belge, gelegen aan de oevers van de Sablon, is het adres bij uitstek voor typisch Belgische gerechten, gegarandeerd gezellige ontvangst en een goede sfeer.
Nüetnigenough, een ander heel goed adres op het gebied van Belgische gerechten, waaronder de Vlaamse karbonade. Men vindt er ook een uitgebreide bierkaart.
Le Bier Circus, ook hier is het bier het belangrijkst, men heeft er een grote keuze en alle gerechten, waaronder de karbonade, zijn op bierbasis.
Restobières biedt u een werkelijke proeftrip door het Belgische culinaire landschap. De karbonade maakt er natuurlijk deel van uit en die is buitengewoon geslaagd.
Volle Gas midden op het Place Fernand Cocq te Ixelles, is een typische brasseri waar u eveneens de karobonade kunt proeven en een flink aantal andere lokale gerechten, naargelang uw smaak.
Eveneens te Ixelles, biedt le Clan des Belges u zijn Vlaamse karbonade met Chimay Bleue en huisgemaakte frites aan, een genot.
En in het centrum moet u eens binnenlopen bij Corbeau, misschien heeft u er al wel eens op de tafels gedanst op zaterdagavond... maar 's middags vindt men er een veel rustiger, maar even warme sfeer.. en de karbonade is nog altijd even goed.
Vond je dit artikel leuk?
Deel het