Verkeersongeval of -overtreding in Brussel? Vind de beste advocaat om je zaak te regelen

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 16 jul. 2024, 07:49)
Verkeersongeval of -overtreding in Brussel? Vind de beste advocaat om je zaak te regelen
Het Brussels verkeer trotseren is geen eitje. Verkeersongevallen of verkeersovertredingen zijn daar jammer genoeg vaak een logisch gevolg van

Zo’n zaak laat je best beslechten door een goede advocaat verkeers- of strafrecht. Ontdek hieronder in welke mate je beschermd wordt, wat de verantwoordelijkheden en plichten van je raadsheer zijn, en waar je de beste advocaat vindt om je zaak te verdedigen.

Verkeersovertreding of verkeersongeval

Het verkeer is iets waarmee we allemaal dagelijks te maken hebben, zij het als voetganger, fietser of autobestuurder. Net omdat het een dagdagelijks gebeuren is, is een verkeersovertreding of -ongeval helaas steeds mogelijk. Geconfronteerd worden met een strafrechtelijke kwestie is uiteraard niet fijn. Daarom is het des te belangrijker en soms zelfs cruciaal dat je je laat bijstaan door een goede advocaat, die jou belangen kan verdedigen en de juiste juridische bijstand kan verschaffen.

Verkeersovertreding

Een advocaat verkeersrecht is gespecialiseerd in juridische kwesties die gelinkt zijn aan het verkeer. Hij kan je zaak met betrekking tot een verkeersovertreding, zoals te hard rijden, rijden onder invloed van drugs of alcohol, of door het rood licht rijden, behandelen.

Verkeersongeval

Ook als je een verkeersongeval voor hebt (als slachtoffer of veroorzaker), kan je bij hem of haar terecht. In dat geval zal je advocaat je helpen bij het verkrijgen of betalen van een schadevergoeding en adviseren over aansprakelijkheid en verzekeringen.

Strafrechtelijke verkeerszaken

Heb je een ernstig verkeersmisdrijf gepleegd, zoals rijden onder invloed van drugs of alcohol, vluchtmisdrijf of roekeloos rijden? Dan staat je advocaat in voor je verdediging. Je kan in dat geval een beroep doen op een advocaat verkeersrecht of een advocaat strafrecht.

Waar vind je een geschikte advocaat?

Vraag in de eerste plaats advies aan vrienden, kennissen en collega’s. Er zijn ongetwijfeld meerdere mensen uit je netwerk die al een verkeersovertreding of -ongeval hebben voorgehad. Ga na op welke advocaat strafrecht of verkeersrecht zij een beroep hebben gedaan. En kom te weten of ze tevreden waren over zijn of haar diensten.

Kom je er op die manier niet uit? Zoek dan online een geschikte advocaat. Zoek lokaal of op gespecialiseerde websites of platforms die dienstverleners bij jou in de regio in kaart brengen. Het spreekt voor zich dat als je woont in de regio van Brussel, het handiger is een advocaat in te schakelen die daar werkzaam is. Zeker wanneer je moet verschijnen voor de politierechtbank.
 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]