Radiatoren in huis? 3 tips voor een stijlvolle afwerking

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 03 sep. 2024, 08:45)
Radiatoren in huis? 3 tips voor een stijlvolle afwerking
Heb je radiatoren in huis? Dan heb je vast wel eens nagedacht over een stijlvolle afwerking.

Want hoewel ze zorgen voor een aangename temperatuur in huis, zijn ze niet altijd even mooi om te zien. Hoe kun je een plaatradiator of een kolom radiator nou stijlvol afwerken?

3 tips om radiatoren in huis op een mooie manier af te werken

Radiatoren hangen in de woonkamer, maar soms ook in de keuken of in de slaapkamer. Vaak worden ze bevestigd aan de muur of een wand. Hoewel ze niet veel plaats in beslag nemen, zijn ze niet altijd even mooi om te zien. Zeker niet in een klassiek of stijlvol interieur. In dat geval kun je nadenken over radiatorbekleding zoals een maatwerk radiatorombouw, het verven van de verwarmingselementen of het plaatsen van een design radiator. 3 tips!

1. Een op maat gemaakte radiatorombouw

Een maatwerk radiatorombouw is eigenlijk onmisbaar voor een stijlvolle afwerking in elke ruimte. Deze radiatorbekleding houdt de functie van de verwarming intact en heeft een optimale warmtegeleiding. Tegelijkertijd zorgt de ombouw voor een fijne luxe afwerking. 

De ombouw wordt geheel op maat gemaakt en is leverbaar in verschillende aansprekende kleuren. Je vindt altijd een kleur die past bij jouw interieurstijl. Een maatwerk ombouw is geschikt voor zowel plaat- als kolomradiatoren en heel eenvoudig zelf te monteren. 

Extra tip! De maatwerk radiator ombouw van Sentimo is leverbaar in 2 stijlen, 3 uitvoeringen en 50 kleuren! Zo zorg je in een handomdraai voor een stijlvol interieur. Zelfs als je geen kluservaring hebt kun je deze radiatorbekleding binnen 5 minuten monteren!

2. Kiezen voor een designradiator

Wil je jouw woonkamer of keuken stijlvol afwerken? Dan kun je ook kiezen voor een zogenaamde design radiator. Deze zijn leverbaar in heel veel verschillende vormen. Je kunt ze verticaal, maar soms ook horizontaal monteren. Wil je een verwarming die qua design niet meer te herkennen is als een radiator? Houd dan rekening met een hoge aanschafprijs. 

3. Verwarming verven met radiatorverf

Een stijlvolle afwerking van de radiatoren in huis, maar weinig budget? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw verwarming te verven. Dit moet je doen met speciale radiatorverf. Deze verf is bestand tegen hoge temperaturen. Zo voorkom je dat de verf afbladdert. Radiatorverf is een goedkope oplossing voor een make-over, maar de verwarming blijft wel herkenbaar. Het element wordt niet weggewerkt zoals een maatwerk ombouw of bekleding dat wel doet. 

Waar op letten bij het weg- of afwerken van een radiator? 

Wil je niet dat de radiatoren in de woonkamer jouw interieurstijl verpesten? Maak dan gebruik van één van de bovenstaande tips. Je kunt de verwarmingen aan de wand of aan de muur verven met radiatorverf, maar je kunt ze ook vervangen voor designpanelen. Wil je écht een stijlvolle afwerking die helemaal past bij de inrichting van je woonkamer, badkamer of slaapkamer? Dan kun je ook kiezen voor een op maat gemaakte ombouw voor radiatoren.
 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]