Ontwerp je exterieur om optimaal van de zomer te genieten

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 08 mei 2024, 11:11)
Ontwerp je exterieur om optimaal van de zomer te genieten
De komst van warmer weer betekent dat we meer tijd buiten doorbrengen.

Om het meeste uit je tuin of terras te halen, is het belangrijk om na te denken over een aantal voorzieningen voor buiten. Hier zijn enkele ideeën om je buitenruimte uitnodigender en gezelliger te maken.

Een pergola installeren

Een pergola is een uitstekende manier om een schaduwrijke plek op je terras te creëren. Je kunt er ook klimplanten op plaatsen, wat een verfrissende, groene sfeer creëert. Er zijn verschillende soorten pergola's, van hout, aluminium of smeedijzer. Je materiaalkeuze hangt af van je smaak en budget.

Een veranda bouwen

Als je het hele jaar door van het buitenleven wilt genieten, overweeg dan om een veranda te bouwen. Een veranda is een uitbouw aan je huis die een lichte, ruime extra kamer biedt. Je kunt het gebruiken als tuinkamer, eetkamer of zelfs als werkruimte.

Image par <a href="https://pixabay.com/fr/users/gbeaty-33396/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=318325">Gregory Beaty</a> de <a href="https://pixabay.com/fr//?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=318325">Pixabay</a>

Een eethoek creëren

Een eethoek is essentieel om buiten te kunnen eten. Je kunt een tuintafel en stoelen installeren of zelfs een houten of stenen bar bouwen. Vergeet niet om een parasol of pergola toe te voegen voor bescherming tegen de zon.

Een ontspanningsruimte creëren

Om te ontspannen in de zon kun je een hangmat, ligstoel of tuinmeubelen installeren. Je kunt ook een zenhoek maken met planten, beelden en fonteinen.

Buitenverlichting installeren

Buitenverlichting is belangrijk als je ook 's avonds van je tuin of terras wilt genieten. Je kunt wandlampen, kandelaars of strijklicht installeren.

Planten en bloemen

Planten en bloemen brengen een buitenruimte tot leven. Je kunt bloemperken, struiken of bomen planten. Vergeet niet om planten te kiezen die geschikt zijn voor jouw klimaat en de ligging van je tuin.

Als je deze tips volgt, creëer je een gezellige buitenruimte waar je de hele zomer van kunt genieten.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]