Ontsnap even aan de Brusselse drukte: dit zijn de beste plekken om tot rust te komen

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 21 okt. 2024, 13:26)
Ontsnap even aan de Brusselse drukte: dit zijn de beste plekken om tot rust te komen
Brussel staat bekend om zijn levendige stadsleven en bruisende culturele activiteiten, maar het biedt ook talloze plekken waar je even kan ontsnappen aan de drukte.

Of je nu houdt van parken met veel natuur, knusse koffiebars of wellnesscentra, de Belgische hoofdstad heeft voor ieder wat wils.

Kom tot rust in het Brusselse groen

Hoewel Brussel een drukke metropool is, zijn er verrassend veel groene ruimtes waar je kan ontspannen. Het bekende Ter Kamerenbos (Bois de la Cambre) is een van de grootste parken van de stad en biedt een oase van rust, perfect voor een wandeling, fietstocht of picknick. Hier kom je even helemaal tot jezelf te midden van het groen en de serene vijvers.

Een andere aanrader is het Jubelpark (Parc du Cinquantenaire). Dit park is ideaal voor een relaxte namiddag, omgeven door indrukwekkende architectuur en fonteinen. Het is ook een populaire plek voor yoga, meditatie en andere ontspannende activiteiten.

Spot mensen in lokale koffiebars

Brussel is niet alleen een stad van groene ruimtes, maar ook van gezellige koffiehuizen waar je even kan verdwijnen in een goed boek of simpelweg kan genieten van een relaxmoment. Koffiebars zoals Café Velvet en OR Coffee Bar bieden een fijne sfeer en uitstekende koffie, ideaal om even bij te komen van een lange werkdag of een intensieve stadswandeling.

De ontspannen sfeer in deze koffiebars is perfect om in alle stilte te werken, of gewoon rond te kijken met een kop koffie. Misschien heb je geluk en kan je een kus plekje bij het raam bemachtigen? Indien je thuis op zoek bent naar hetzelfde comfort, dan merk je wellicht dat het belangrijk is om te investeren in kwalitatieve ramen. Vergelijk de prijs van ramen om de beste deal te vinden. 

Wellness in de stad

Naast de groene ruimtes en gezellige koffiebars, biedt Brussel ook verschillende wellnesscentra voor wie tot rust komen serieus neemt. Een van de bekendste plekken is Aspria Brussels, een luxe wellnessclub met spa, zwembad en verschillende ontspannende behandelingen. Ook kleinere spa's, zoals Serendip Spa, bieden een scala aan massages en gezichtsbehandelingen. Deze verborgen juweeltjes in het hart van de stad zijn ideaal voor wie op zoek is naar een rustige ervaring, zonder de stad te hoeven verlaten.

Daarnaast kan je de spasfeer eenvoudig in huis halen, maar dan is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk prikkels van buitenaf je rustmomenten kunnen storen. Dit kan onder andere door te kiezen voor kwaliteitsvolle deuren die geluid tegenhouden, zoals Deceuninck deuren.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]