Oesterbars in Brussel
Er gaat een zeeluchtje door je keuken waaien! Maar vooraleer je menu te bereiden, moet je de juiste keuzes maken. Welke producten kopen, welke soorten kiezen, het juiste recept kiezen...
Oesters
Natuur, met citroenzeste of gegratineerd, oesterliefhebbers vergeten hun lievelingsproduct niet. Er is een immens gamma in veel formaten: kleine, grote, platte, bolle, vlezige... De smaak van een oester wordt bepaald door zijn afkomst en verfijning. Afhankelijk van hun herkomst (Marennes-Oléron, Bretagne, Normandië, Zeeland, Ierland...) zijn ze meer of minder gejodeerd, zacht, vlezig... Het formaat van de oesters wordt gecodeerd op een schaal van nul tot vijf. Hoe kleiner het cijfer, hoe groter de oester. Met Kerstmis eet je over het algemeen oesters met formaat 3 (70 gram). Vraag raad aan je oesterhandelaar. Hij zal je begeleiden bij je keuze en zal je alles vertellen wat je moet weten over fines de Claire, boudeuses, Colchesters, Normandes, creuses d'Irlande, Gillardeau, belles de Quiberon...
Kreeft of rivierkreeft
Voor niet-ingewijden is het niet steeds gemakkelijk het onderscheid te maken tussen kreeften en rivierkreeften. Het vlees van kreeften is hoofdzakelijk afkomstig van de scharen terwijl rivierkreeften geen scharen hebben. Het vlees van de eerste heeft een volle smaak en een meer schilferige consistentie dan haar zachtere nichtje. In beide gevallen moet je de moed hebben om het beestje te koken vooraleer er van te kunnen genieten. Vervolgens kies je het recept waarmee je je gasten kunt verblijden: gegrilde zeekreeft, kreeft thermidor, kreeft met champagne, gebakken staart van rivierkreeft, duivelse kreeft...
Ontdek onze partners
Toucan Brasserie | Café Maris | Saint-Georges |
Belga Queen | Tomatorello |
Vond je dit artikel leuk?
Deel het