Napoleon met aardbeien van Wépion en Beerselse mandjeskaas
Ingrediënten
Cacaobladerdeeg 200 g boter - 250 g bloem - 125 g koud water - 15 g cacaopoeder - 10 g zout
Room met mandjeskaas 350 g room - 250 g Beerselse mandjeskaas - 75 g suiker - 75 cl water - 100 g eigeel - 1/2 vanillestokje - 500 g aardbeien van Wépion
Recept
Bladerdeeg- Meng bloem met water en zout. Bedek het deeg en laat het een uur koel rusten. Rol het deeg uit met een deegrol. Meng de cacao met de boter en voeg toe aan het deeg. Draai het deeg 3x2 keer. Rol zo dun mogelijk uit, prik erin met een vork en bak onder een grill in een oven op 200°C.
Room met mandjeskaas - Klop de room en de mandjeskaas. Maak op 30°C een siroop met de suiker en het water. Snijd het vanillestokje in tweeën en doe het merg in de siroop. Meng. Klop de eigelen op en giet er de siroop bij. Klop tot het geheel volledig koud is. Voeg de mandjeskaas en de room toe. Bewaar koud.
Dresseren - Snijd de feuilletage in twaalf rechthoeken van dezelfde grootte. Garneer met een spuitzak twee rechthoeken met de room met mandjeskaas en bestrooi de derde met cacao. Leg op elke laag room fijn gesneden aardbeien en leg hierop het deeg dat met cacao bestrooid is. Herhaal.
Tips - Gebruik de platte kant van de rechthoeken, dus de kant die tijdens het bakken op de bakplaat lag. Zo wordt de constructie stabieler en mooier. Aardbeien zijn in volle seizoen gesuikerder en gaan dan perfect samen met de mandjeskaas en de cacao.
Vond je dit artikel leuk?
Deel het