Millefeuille van courgette en geitenkaas gewikkeld in hondsdraf
Eten
Geschreven door BrusselsLife Team -
30 aug. 2010, 00:00
(Bijwerken: 21 sep. 2015, 13:23)
Millefeuille van courgette en geitenkaas gewikkeld in hondsdraf. Dit recept van Catherine Piette van het restaurant Trop Bon wordt u aangeboden door Brusselslife in het kader van Goûter Bruxelles, een week in Brussel rond het concept van Slow Food.
Ingrediënten
300g courgettes (+/- 4 kleine courgettes) - 400 g verse geitenkaas - +/- 30 blaadjes hondedraf(te vervangen door een ander soort kruidenblaadjes indien u geen hondedraf voorhanden heeft) - Zeezout - 1 theelepeltje olijfolie - 1 vierkanten plastieken doosje van 15 cm om als vorm te gebruikenRecept
- De geitenkaas uit de frigo halen. - De courgettes wassen. In stukken snijden, de schil eraan laten. Met een scherp mes kleine lange reepjes in de lengte snijden. Ze 5 minuten laten koken. - De kruidenblaadjes met een mes fijn hakken. Enkele blaadjes voor de decoratie houden. - De geitenkaas met een vork fijn pletten en er de kruidenblaadjes en het zeezout bijvoegen. - De vorm met olijfolie invetten. De reepjes courgettes erin plaatsen in een laagje van ongeveer 1 cm. De geitenkaas met een vork erop leggen en met een lepel plat strijken tot ongeveer 2 cm. Opnieuw een laagje courgettes en opnieuw een laag geitenkaas. Eindigen met de courgettes. Een nacht in de frigo laten rusten. Na een nacht is de millefeuille stevig en kunt u hem met een mes in 4 stukken snijden om zo een heerlijk en origineel voorgerecht te kunnen voorschotelen.Vond je dit artikel leuk?
Deel het