Luikse ballen
Restaurants
Geschreven door BrusselsLife Team -
05 mei 2009, 00:00
(Bijwerken: 29 jul. 2015, 07:51)
Opgelet, zeg niet "Luikse balletjes", maar "Luikse ballen". In de Vurige Stad staat dit typische gerecht op de kaart van alle brasserieën. Deze gehaktballen zwemmen in een dikke saus van Luikse siroop, bruin bier en uien. Met frietjes en een biertje zijn ze niet te versmaden...
Proef dit heerlijke typisch Luikse gerechten. Een heerlijke mix van zoet en vlees!
Aan tafel!
Voor 4 personen, neemt u 500 g gehakt varkens-runds - 1/2 fijn gesneden sjalot - 100 gram brood gedrenkt in melk - zout, nootmuskaat en peper - 1 eetlepel gehakte peterselie - 1 ei - 50 g boter - 1 eetlepel poedersuiker - 2 el azijn - 200 g gehakte uien - tijm, marjolein en laurierbladeren - 2 theelepels Luikse siroop - 40 rozijnen. Bereiding: Roer sjalot, brood, peterselie, ei, zout, peper en nootmuskaat onder het gehakt. Vorm 8 ballen van gelijke grootte. Smelt de boter. Bak de ballen totdat ze gekleurd zijn aan elke kant. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Smelt het residu op de bodem van de pan met de azijn en suiker, laten verdampen en voeg de helft van de uien, tijm, laurier en marjolein toe. Leg de gehaktballen op het bed van uien met water. Laat 20 minuten afgedekt sudderen. Neem 20 minuten de ballen uit de pan en leg ze op een bord met de helft van de uien en de saus. Giet de saus door een zeef, voeg de siroop en de rozijnen toe en leg de ballen opnieuw in de saus. Even goed doorwarmen. Smakelijk!Vond je dit artikel leuk?
Deel het