Flibco: eerst hulp bij reizen

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 16 jul. 2024, 10:36)
Flibco: eerst hulp bij reizen
Heb je een reis gepland, maar zit je nog met je handen in het haar als het gaat om je vervoer naar de luchthaven van Brussel? Flibco, een van de grootste shuttleservices van Europa, is een mogelijke oplossing.

In deze blog gaan we wat dieper in op de voordelen van Flibco en wat je kunt verwachten van een rit. Als je tijd, geld en zorgen wil besparen bij je volgende reis, lees dan snel verder. 

Op reis gaan met Flibco: de voordelen 

Flibco is een Europese shuttledienst die instaat voor het busvervoer van en naar luchthavens in landen als België, Duitsland en Frankrijk. We weten allemaal dat (vlieg)reizen veel tijd vragen en vooral veel organisatie, waardoor je misschien al uitgeput bent nog voor je op je bestemming aankomt. Als je dat koste wat het kost wilt vermijden, is een ticket voor een rit met Flibco precies wat je nodig hebt. 

1. Altijd een bushalte in de buurt 

Je vindt altijd wel een Flibco halte bij jou in de buurt, waar je ook woont. Om die te vinden, ga je gewoon naar de website van Flibco, je selecteert je land en vervolgens krijg je een lijst van alle actieve bushaltes. Een bijkomend voordeel: al die haltes zijn heel strategisch gelegen, dus je verliest nog minder tijd aan luchthavenvervoer en bespaart jezelf heel wat planning. 

2. Vervoer naar verschillende luchthavens 

Flibco is actief in verschillende landen, maar zorgt in elk land ook voor vervoer naar de belangrijkste luchthavens. In België zijn dat Brussels Airport, maar ook bijvoorbeeld Charleroi. Daarbij vind je heel wat mogelijkheden van en naar de belangrijkste luchthavens van Italië en Frankrijk (zoals die van Pisa en Rijsel). Zo heb je alvast minder kopzorgen, ook bij aankomst in je land van bestemming. 

3. Reis in stijl met Flibco 

Flibco is niet alleen actief in heel Europa, maar draagt ook zorg voor zijn reizigers. Dat wordt wel meteen duidelijk als je een rit boekt, want je beschikt dan over gratis Wifi en bijvoorbeeld extra beenruimte. Heel handig als je tijdens een urenlange rit naar de luchthaven toch helemaal wilt ontspannen en een film of je favoriete serie wilt bekijken op Netflix. Meer bagage mee dan je had verwacht? Geen zorgen, want er is altijd extra ruimte voor XXL-bagage op een Flibco bus

4. Blijf op de hoogte van je vlucht 

Betrouwbaar vervoer van en naar de luchthaven is interessant, maar je vluchtschema kan natuurlijk altijd veranderen, bijvoorbeeld door een vertraging. Ook onderweg blijf je daarvan het liefst op de hoogte en Flibco maakt het mogelijk.  

Op de website volg je in één-twee-drie de uurroosters op voor de vluchten van en naar de verschillende Europese steden. Via de app van Flibco kan dat zelfs real-time als je een boeking hebt gemaakt. Zo word je op tijd verwittigd en is je vakantie niet al op voorhand verpest. Deze functie maakt het trouwens een stuk gemakkelijker om tijdig een andere bus te nemen, zodat je een eventueel vervroegde vlucht niet mist. 

5. Geld besparen met een Flibco rit 

De kans is groot dat je voor je vliegreis veel betaalt, met grote gevolgen voor je bankrekening. Transport kost tegenwoordig ongelofelijk veel geld, zeker als je een beetje luxe wilt. Bij Flibco is dat gelukkig geen probleem, want je profiteert van voordelige prijzen. De eerste stoelen zijn het goedkoopst, dus wees er snel bij! 

Een eigen Flibco account, is dat de moeite waard? 

Flibco geeft zijn klanten de mogelijkheid om een eigen account aan te maken en daar zijn een aantal interessante voordelen aan verbonden. Ten eerste is het met een eigen account kinderspel om een boeking te doen en te beheren, waardoor je meer overzicht hebt. Daarbij duurt zo'n account aanmaken helemaal niet lang en heb je er altijd toegang toe. Ook op de bus zelf, dankzij de gratis wifi. 

Hoewel je je ticket voor een rit online kunt aankopen, is dat ook mogelijk ter plaatse. Misschien iets om rekening te houden: in dat laatste geval betaal je wat meer, dus vanuit financiële overwegingen raden we aan om het op voorhand te doen.  

Een ander nadeel van een ticket kopen bij de bus zelf is dat je dat alleen kunt doen voor een heenrit. Daarbij zijn die tickets niet altijd beschikbaar, dus je loopt het risico dat je helemaal geen vervoer hebt naar of van de luchthaven. Ook niet onbelangrijk? Voor bepaalde haltes is het verplicht om een ticket online te kopen, waaronder voor de bushaltes in Aarlen, Bastenaken en Namen. 

Passagiers met beperkingen 

Flibco biedt heel wat oplossingen voor reizigers, ook zij die beperkt zijn in hun mobiliteit of om een andere reden niet of moeilijk zelfstandig kunnen reizen. Zo is het toegestaan om een assistentiehond mee te nemen voor blinden (hoewel andere dieren niet op de bussen zijn toegelaten). In bepaalde gevallen mag er zelfs gratis een begeleidend persoon mee, bijvoorbeeld als ondersteuning voor een rolstoelgebruiker. Dit moet je dan wel 72 uur op voorhand aanvragen bij de klantendienst van Flibco, via het e-mailadres [email protected]

Zelfs als je in Brussel woont, is het niet altijd vanzelfsprekend om snel en probleemloos de luchthaven te bereiken. Flibco maakt het je in elk geval al een beetje gemakkelijker, zolang je weet hoe je de service moet gebruiken en waarop je moet letten!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]