De trend van food trucks in Brussel
Gedaan met de klassieke ijsventer en het frietkot. Vandaag de dag wil de consument een smakelijke maar liefst bio smakelijke wandeling. Hij wil een snelle hap naar een origineel recept. Hij is op zoek naar iets eenvoudig dat niet moet inboeten aan smaak, noch aan kwaliteit en prijs…
Hoe aan die verwachtingen voldoen? De nieuwe generatie food trucks is geland: Keep on Toasting, Le Petit Nuage, Mellow, El Camion, SinStreetfood, Thai Food Truck, Asap, Urban Cosi… Brussel wordt stilaan het bastion van de vrachtwagenkeuken!
De voorvader van de food truck is Brussels
Velen denken dat deze nieuwe generatie food trucks uit het land van uncle Sam komt overgewaaid. Wij op de redactie doen hier niet aan mee. De Yankees hebben niets uitgevonden. Maar de Brusselaars daarentegen…
Wat dacht je van wokkels, gekookt in een selderbouillon? In Brussel prikkelt de zeegeur van kokende caricolles de neus van voorbijgangers. De venters dwalen als sinds de 16e eeuw door de straten van de hoofdstad. Vnadaag hebben ze hun karren vervangen door aanhangwagens…
Nieuwe generatie, plaats voor bio en verfijnd!
Gedaan met de pita's met overvloedig veel saus en met de druipende kebabs! Vandaag willen de Brusselaars gezond, bio en seizoensgebonden eten. Vaarwel junkfood, welkom streetfood. De chefs verlaten hun restaurant om aan boord van hun food truck de kwaliteit van een verfijnd keuken aan te bieden!
SinStreetfood propose bijvoorbeeld biedt kleine vegetarische snacks, geïnspireerd door de Indische keuken: samosa en raita, gele curry van aardappelen en groenten, dhal vege en basmatirijst, vegetarische burger… De producten zijn gegarandeerd bio en seizoensgebonden!
De croque-monsieurs met speltbrood van Keep on Toasting, de kippenworst van de hotdogs van Hopdog, het yoghurtijs van Mellow en de wafels op een stokje van Petit Nuage zijn gegarandeerd bio.
De Belgische keuken van El Camion werkt met lokale en seizoensgebonden producten: wrongel met radijzen, Bouchot-mosselen met chorizo, sandwich met zwarte pens…
Waar een food truck tegenkomen?
Volgens de definitie is de food truck nomade. Hij trekt door de straten, van markt naar markt of van evenement naar evenement.
Om er een te vinden, zijn er meerdere mogelijkheden. Je kan hen bijvoorbeeld volgen via de sociale media: Facebook, Twitter, Foursquare.
Keep on Toasting vermeldt op zijn website de standplaatsen van de komende week: op de parking van een onderneming, in een park, op een Brussel plein... De weg naar de mobile food truck ASAP vind je via Foursquare en van Cosi Mobile kom je alles te weten via twitter.
De grootste kans om je favoriete food truck tegen te komen is op een van de vele markten van de hoofdstad! SinStreetfood en El Camion verwachten je bijvoorbeeld op het Van Meenenplein op maandag in Sint-Gillis.
Sommige food trucks gaan zelfs op verplaatsing voor je onderneming, een publiek event of bij je thuis: Hopdog, Keep on Toasting, Mellow, le Petit Nuage, la Cosi Mobile…
Vond je dit artikel leuk?
Deel het