Crostini met sardines en uienconfituur
Eten
Geschreven door BrusselsLife Team -
06 sep. 2010, 00:00
(Bijwerken: 25 aug. 2015, 15:17)
Crostini met sardines en uienconfituur - Dit recept van Roberto Pintusdu van restaurant Le Max wordt u aangeboden door BrusselsLife in het kader van Goûter Bruxelles. Een slowfood week in Brussel.
Ingrediënten voor 4 personen
8 sneetjes baguette of ander brood - 8 grote rauwe sardinefilets - 1 grote witte ui - sinaasappelschil - 3 soeplepels olijfolie - 1 snuifje bloem - 1 dl witte wijn - een mengeling seizoenslaRecept
Laat de fijngesneden ui zweten zonder dat ze van kleur verandert. Bestrooi met het snuifje bloem. Voeg er de wijn toe en kruid met zout en peper. Voeg de fijngesneden sinaasappelschil toe en laat 20 minuten stoven tot de uien gaar zijn. Toast het brood in de oven of broodrooster en besmeer het overvloedig met de uienconfijt. Leg er de in tweeën gesneden sardinefiltes op met de huid op de crostini. Bestrooi met wat zout en besprenkel met olijfolie. Plaats ongeveer 15 minuten in de warme oven. Leg op de borden met een slamengeling en verse kruiden.Vond je dit artikel leuk?
Deel het