Brussel verwelkomt haar eerste bierfeest in 2017
Hoe zou Brussel er ook aan kunnen ontsnappen, nu momenteel in alle grote steden brouwfestivals zijn? Die vraag stelden zich Jean Hummler, eigenaar van Moeder Lambic te Saint-Gilles en Kevin en Olivier Desmet, blogger en beheerder van Nuetnigenough, een sterk merk uit de Rue du Lombard en Vincent Callut, oprichter van het communicatie-agentschap meetmybeers.com. «Waar onze stad al veel moois te bieden heeft op het gebied van brouwen, ontbrak er toch een evenement van gelijkaardig niveau als de internationale festivals waaraan wij als bezoekers deelnemen.» stellen de organisatoren.
Onafhankelijke bieren
De namen van de deelnemende bieren en de visuele identiteit van het festival worden pas in januari onthuld. Maar een ding is zeker, de drie organisatoren selecteren enkel onafhankelijke brasserieën, die ambachtelijke kwaliteitsbieren bieden. Ze garanderen al een selectie van 50 brouwerijen (25 Belgische en 25 buitenlandse). Elke brasserie zal vier verschillende bieren aanbieden, de bezoeker kan dus tot 200 bieren in totaal proeven, waarvan 100 buitenlandse. Het idee was om "een kruispunt te creëren waar brouwers elkaar kunnen ontmoeten", die zij als hun vrienden beschouwen. "Wat betreft de Brusselse brasserieën, is het doel om alle betrouwbare actoren bij elkaar te brengen." voegen zij toe.
Nieuwe standaarden creëren
Het viertal denken ook hun gehechtheid aan de waarden rond een lekker biertje te bevorderen. Een professionele service, een ontspannen sfeer, gezelligheid en goed humeur zijn volgens hen de steekwoorden voor een goede Brusselse proeverij. Hieraan wordt toegevoegd een authentiek kwaliteitsaanbod. Het doel van het festival is om het bier te promoten als een gastronomisch product en het zijn verdiende plek te geven in de recepten die de bekende chefs creëren.
Vond je dit artikel leuk?
Deel het