Belgische gastronomie met sterren bedekt
Michelin
Drie grote Michelinsterrenchefs delen de top met twee sterren. Pierre Wynants heeft Comme chez soi, de intieme en elegante brasserie en opgericht in 1926, tot een wereldwijd bekend gastronomisch restaurant gebracht. Vandaag is het Lionel Rigolet die achter zijn fornuis troont. Aan de top staat ook het restaurant Chalet de la Forêt. En ten slotte, de prestigieuze Sea Grill, gesitueerd in het Radisson-hotel met Yves Mattagne als virtuoze chef die een mooie keuze maakt uit zeeproducten.
Aan de zijde van de Brusselse nieuwkomers bij de sterren van de Guide Rouge, Va Doux Vent hijst fier haar eerste ster en beent op die manier le Passage, le Jaola , Senza Nome, San Daniele, Alexandre, Bon-Bon, La Paix, Kamo et la Truffe Noire die hun onderscheiding bewaren. In de schaduw van de basiliek, een andere één ster restaurant, Bruneau voegt misschien meer hedendaagse creatie toe, zowel in de ruimte als in het bord.
Gault Millau
Bij Gault-Millau een van de meest gastronomische gidsen, staan de Sea Grill en Comme chez Soi vooraan in het klassement. Restaurant Bruneau evenals Christophe Hardiquest bij Bon-Bon staan beschreven als tafels die je niet mag overslaan. Tenslotte zorgen Le passage, La Truffe Noire en Jaola evenzeer voor het culinaire succes van het Brusselse patrimonium!
Buiten deze klassiekers
Enkele brusselse restauranten hebben Deltagids prijzen gekregen. De Deltas zijn jaarlijks uitgereikte prijzen, ter gelegenheid van de release van de gids en zijn momenteel nog minder bekend bij het grote publiek. De gouden Delta is gegaan naar Inada, de gouden Delta naar Va Doux Vent en de bronzen Delta naar Leonor. De gids van Henry Lemaire die zich wenst op te dringen als "de bijbel en de referentie wat betreft de zoektocht naar een goed restaurant" plaatst in zijn zeer gesloten club van "belangrijke tafels" de volgende restauranten : Bon-Bon, La Truffe Noire, L'Ecailler du Palais Royal, la Villa Lorraine et Le Chalet de la Forêt.
De onttroonbaren
Ze hebben misschien geen sterren, maar ze schitteren in de Brusselse gastronomie: de onttroonbaren!. Wanneer het mysterie de gastronomie ontmoet, is het in Cospaia, restaurant-bar, nieuwe stijl met internationaal allure dat uw papillen zich in een vrolijke stemming brengen! Cospaia klasseert zich gemakkelijk in de lijst van befaamde restaurants zoals Costes in Paris, Bank in Londen en Arts in Barcelona. Het basisingrediënt van de brasserie Belga Queen is de passie van Antoine Pinto om ontsnappingsruimtes te creëren die een gastronomische reis door België bieden. Een brasserie waar, al uw zintuigen benut worden, tijdens een zakendiner, een maaltijd onder vrienden of familie.
De authentieke Quincaillerie Art nouveau, daterend uit het begin van de XXe Eeuw, is vandaag getransformeerd in een gereputeerde brasserie en wordt vaak bezocht door de elegante wijk in Elsene. U zal aan zijn tafels worden ontvangen om er een rijke en geraffineerde keuken te mogen degusteren. Misschien ontmoet u er op een dag Alain Delon, Gérard Depardieu of Michel Lebb.
Buiten deze klassiekers, raadt BrussesLife.be u tevens de volgende eetgelegenheden aan: het restaurant Bleu de toi, een Brusselse klassieker, met zijn kreeft en zijn bintjes representeren het perfecte koppel binnen een menu.
Tenslotte een echte Brusselse instelling, vlakbij het Ter Kamerenbos! Les Brasseries Georges zijn gekend voor hun fruits de mer, maar weet dat heel hun keuken (de vol au vent, de eendenborst, het lam...) excellent is. En hun terras is zeer gewaardeerd tijdens de mooie dagen.
Ondertussen, smakelijk en fijne degustatie in de met sterren bedekte hoofdstad. Charlotte Neyret
Vond je dit artikel leuk?
Deel het