10 tips voor het maken van de beste frieten
Le jeudi, c'est le jour des frites!
Belgische friet heeft vandaag een wereldfaam ... maar als we deze textuur en smaak alleen binnen onze grenzen vinden, komt dat omdat Belgen een heel specifieke manier hebben om dit nationale gerecht te bereiden.
Hier is het geheim uitgelegd in 10 punten:
1) Eerst en vooral moet je een goede aardappel kiezen: Bintje is een variëteit die perfect geschikt is om te braden.
2) Vergeet niet om je aardappelen op het laatste moment te schillen en te snijden, om ze vers te houden.
3) Droog ze nadat ze zijn uitgesneden alvorens ze te frituren.
4) Gebruik voor het frituren ongeraffineerd rundvet. Dit wordt ook "beef white" genoemd en vergeet niet om het vet elke 8 tot 10 keer te verversen.
5) Zorg ervoor dat u oude en nieuwe olie niet mengt.
6) Als je maar heel weinig chips maakt, moet je de olie na een tijdje vervangen.
7) Heel belangrijk, dan moet je twee keer friet koken. Versla eerst de frieten gedurende 6 minuten bij 130-140 ° C, laat ze dan staan en bak je friet een tweede keer gedurende 1,5 tot 3 minuten volgens 165 ° C-170 ° C, afhankelijk van de grootte van de frietjes.
8) Vermijd onderdompeling van ander voedsel in dezelfde olie om de smaak van frites niet te verstoren.
9) Hoe hoger de kooktemperatuur, hoe sneller het vet of de olie zal verouderen.
10) Laat geen frites in het frituren achter.
Op je fornuis en goede eetlust!
Vond je dit artikel leuk?
Deel het