Puristen associëren de bereiding van deze drank met een levensfilosofie die bestaat uit rust en sereniteit. Voor de consument is het niet altijd gemakkelijk om alle stadia van het theeritueel toe te passen. Toch is er een aantal te volgen basisregels om zo goed mogelijk van uw thee te genieten.
Neem de tijd
Thee bereiden en proeven gebeurt niet haastig. Het is aangeraden de theepot en kopjes of kommetjes voor te bereiden door er kokend water in te gieten. Zo blijft uw thee langer warm. Verwijder dit "eerste water" na enkele minuten en doe de juiste hoeveelheid thee in de theepot. Warm het water op terwijl de bladeren opengaan en hun parfum vrijgeven. Laat het water niet koken, moet het net pruttelen zodat de thee niet verbrandt.
De correcte timing!
Vergeet niet om de duur van de infusie te respecteren. Laat de thee niet langer dan nodig in de theepot, hij zou te sterk zijn. Ledig vervolgens de kopjes water en serveer de thee. Snuif alle aroma's op en laat u meeslepen door al z'n weldaden. En als het u niet lukt, ga dan naar een theesalon of een gerespecteerd Aziatisch restaurant. Wat betreft restaurants, zijn we gewonnen door La Fontaine de Jade. Stéphanie Guilllaume
Vond je dit artikel leuk?
Deel het