Salade van bio gambas uit Madagascar met citrusvruchten
Eten
Geschreven door BrusselsLife Team -
04 aug. 2010, 00:00
(Bijwerken: 25 aug. 2015, 15:18)
Salade van biologische gambas uit Madagascar met citrusvruchten - Dit recept van Sylvie Mshombo van het sociaal restaurant K-Fête wordt u aangeboden door Brusselslife in het kader van Goûter Bruxelles, een week in Brussel rond het concept van Slow Food.
Ingrediënten voor 1 persoon
Salade van gambas 4 bio gambas uit Madagascar - 1 gepelde appelsien en 1 gepelde pompelmoes, beide in partjes gesneden - jonge groene blaadjes - zout en peper Pesto 1 theelepeltje geraspte parmesaankaas - 1 theelepeltje gehakte basilicum - 1 theelepeltje geroosterde pijnboompitten fijn gehakt - 1 kleine peul knoflook - Olijfolie - Peper en zout Vinaigrette met munt Enkele blaadjes munt fijn gehakt - Olijfolie - een halve citroen - Peper en zoutRecept
Al de ingrediënten van de pesto vermengen en de ongepelde gambas erin marineren gedurende 30 minuten. Ze nadien bakken in een beetje olijfolie. Zout en peper toevoegen. De gambas pellen en ze op een bedje van jonge blaadjes serveren met de muntvinaigrette die men krijgt door alle ingrediënten samen te vermengen.Vond je dit artikel leuk?
Deel het